Specsavers, Idlewells Shopping Centre, Sutton-in-Ashfield


PROJECT

Size: 10,720 sq ft

Value: £540k

Duration: 17 weeks

Project: Refurbishment and fit-out sales floor, and conversion of basement car park into staff areas.

Contract: JCT 2011 Minor Works with Contractors Design.


KEY DELIVERABLES

Refurbishment and fit-out of Specsavers largest UK store in the whole chain, at Idlewells Shopping Centre, Sutton in Ashfield, Nottingham.


OBJECTIVE

The project sees the store double in size from 5,230 sqft to 10,720 sqft and includes the conversion of the existing basement car park into a new lower floor for staff and the fit-out of the sales area on ground floor.

Staff have welcomed the refurbishment to the building which now incorporates a new kitchen and large breakout space, locker area, toilets, offices and a meeting room. A call centre also now operates, as well as ‘The Academy’ training room.

The ground floor sales area has been fitted out to Specsaver’s standard with private test rooms, waiting areas, hearing centre, lab and welcome desk. This public facing area was undertaken out of hours.

Our partnership with Specsavers spans almost a decade and throughout this time we have delivered a roll-out programme of fit-out for new stores, relocations, expansions and re-branding works across England and Wales.

‘‘This is a great place to work and represents a long term vision to retain, develop and attract talent by providing a brilliant environment.”

Stuart Martin, Divisional Relationship Manager